Imprimare

Medicii de familie au optat intr-un procent mic pentru exod

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Anul acesta, in perioada 11-14 octombrie 2012, medicii de familie au avut posibilitatea de a participa la prima conferinta regionala de medicina familiei "Medicul de familie - practician si manager", eveniment ce se desfasoara la Institutul National de Statistica din Bucuresti.

"Interesul participantilor la manifestarile stiintifice este intr-un trend descrescator de cativa ani, poate pe un fond al blazarii generale, poate pe un fond al lipsei din timp generale. Sa nu uitam ca in medicina de familie exista foarte multa birocratie de facut. Pe de alta parte, se aglomereaza extrem de multe evenimente toamna si asta ar putea fi, de asemenea, una dintre cauze", a declarat pentru PaginaMedicala.ro dr. Sandra Alexiu, secretarul general al SNMF.

In opinia acesteia, exodul medicilor de familie este intr-un procent mult mai mic decat cel al specialistilor. Totusi, spune dr. Alexiu, medicii sunt profesionisti si isi gasesc cu usurinta locuri de munca in strainatate.

Unul dintre subiectele dezbatute in cadrul conferintei regionale "Medicul de familie - practician si manager" se refera la strategia europeana pentru sanatate care se va intampla in sistemele de sanatate din Europa in perioada 2014-2020.

"Discutam de un proiect de strategie pe care Europa se va mula in functie de mersul evenimentelor. Vorbim de o modificare a axelor de interes. Medicina in mod clar va vira catre lucruri de inalta tehnologie si de supraspecializare. Principalele trei directii pe care se merge vor fi dezvoltarea tehnologiei inalte, fundamentarea si dezvoltarea medicinei primare si interrelationarea corecta, deci un mers corect al pacientului in sistem", a explicat dr. Sandra Alexiu.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-au-optat-intr-un-procent-mic-pentru-exod_17845/

lauff lautf laurf