Imprimare

Ponta: Nu mai sunt bani pentru spitale incepand din 15 noiembrie!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Premierul Victor Ponta a anuntat ca nu mai sunt bani la buget pentru spitale incepand cu jumatatea lunii noiembrie 2012, potrivit Agerpres.

"Prioritatea numarul unu in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepând cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii. Si atunci, profitând de incasari mai bune la buget (...) si rearanjand cheltuielile, va spun sincer ca prioritatea numarul unu este sa stiu ca pâna la 31 decembrie 2012, pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram", a declarat Ponta.

Ponta a dat asigurari insa ca exista fonduri pentru reintregirea salariilor bugetarilor, rambursarea catre pensionari a unei cote din contributiile de asigurari de sanatate percepute nelegal si alocatiile pentru mame.

Fiecare spital in parte este analizat de catre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, anunta Mediafax. Potrivit sursei citate, analiza vine ca urmare a ordonantei care permite noi angajamente bugetare doar dupa plata datoriilor.

Asadar, casele de asigurari de sanatate vor incheia contracte suplimentare pentru asigurarea sumelor necesare decontarii serviciilor medicale spitalicesti, informeaza Ministerul Finantelor.

"Vom analiza impactul ordonantei de urgenta asupra spitalelor si solutiile care se pot gasi in cazul in care exista riscul blocarii activitatii unitatilor sanitare. Spitalul «Grigore Alexandrescu» va primi trei milioane de lei pâna la rectificarea bugetara", a declarat Raed Arafat, secretar de stat in MS.

Reamintim ca Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitala i-au fost alocati 3.000.000 lei in regim de urgenta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ponta_Nu-mai-sunt-bani-pentru-spitale-incepand-din-15-noiembrie__17847/

lauff lautf laurf