Imprimare

Psihiatru, implicat in scandalul retetelor false, fara drept de libera practica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicului psihiatru implicat in scandul retetelor false i-a fost ridicat dreptul de libera practica, anunta Agerpres. Potrivit sursei citate, atat medicul cat si administratorul unei societati comerciale cu activitate in domeniul medical din orasul Magurele, judetul Ilfov, au primit din partea Judecatoriei Giurgiu interdictia de a parasi localitatile de domiciliu.

Cu toate acestea, ambii sunt cercetati in libertate pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata, si complicitate la aceste infractiuni.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala pe numele altor 12 medici si farmacisti, implicati in dosarul fraudarii retetelor.

Vineri, au fost audiati 15 medici si farmacisti, iar pe numele a 12 dintre acestia s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals, luare de mita, dare de mita.

Anterior, in acest dosar au fost puse sub acuzare 22 de persoane, dintre care noua au fost arestate preventiv, majoritatea fiind farmacisti din lantul Dona: Wychy-Nessy Prioteasa-Constantinescu, Adriana Liliana Craina, Geta Vecserdi, Mihaela Munteanu, Cristina Daniela Sescu, Gabriel Sescu, Laurentiu-Aurelian Sescu, Maria Mirabela Sescu, Sorin Gelu Patrascu, Mirela Gabriela Mihai, Anca Mihaela Solomon si Claudia Elena serban.

Peste 4.000 de retete medicale au fost falsificate de farmacisti si medici, iar pe unele dintre acestea figurau si numele unor persoane decedate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Psihiatru_-implicat-in-scandalul-retetelor-false_-fara-drept-de-libera-practica_17850/

lauff lautf laurf