Imprimare

Ponta a gasit bani pentru spitale, pensii si salarii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va realoca 1,3 miliarde de lei pentru spitale si o parte din pensii si salarii, sectoare in care acesti bani lipsesc, anunta Agerpres.

"Sigur ca am gasit bani, pentru ca avem venituri suplimentare si pentru ca realocam din alta parte. Rectificarea bugetara din vara a avut ca obiect acoperirea sumelor necesare pentru a da inapoi banii luati pensionarilor", a declarat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, bugetul pe anul 2012 nu prevedea bani pentru ultima luna si jumatate din an.

"Prioritatea numarul unu in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii. Si atunci, profitand de incasari mai bune la buget (...) si rearanjand cheltuielile, va spun sincer ca prioritatea numarul unu este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012, pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram", declara Ponta cu putin timp in urma.

Ponta a dat asigurari insa ca exista fonduri pentru reintregirea salariilor bugetarilor, rambursarea catre pensionari a unei cote din contributiile de asigurari de sanatate percepute nelegal si alocatiile pentru mame.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ponta-a-gasit-bani-pentru-spitale_-pensii-si-salarii_17856/

lauff lautf laurf