Imprimare

John Dalli, comisarul european pentru sanatate a demisionat din functie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

John Dalli, comisarul european pentru sanatate, a demisionat astazi din functie. Demisia acestuia intra in vigoare imediat, potrivit unui comunicat de presa.

Motivul demisiei il reprezinta implicarea comisarului John Dalli intr-o ancheta a Oficiului European de Lupta Antifrauda.

"John Dalli l-a informat miercuri pe presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso despre demisie ca urmare a unei anchete a OLAF privind o plangere depusa in mai 2012 de producatorul de tigarete Swedish Match. Compania a sustinut ca un antreprenor maltez s-a folosit de legaturile cu John Dalli pentru a obtine avantaje financiare in schimbul influentei pentru initierea unei propuneri legislative privind produsele din tutun. De indata ce Comisia a primit plangerea, s-a cerut pornirea unei anchete din partea OLAF", se arata intr-un comunicat al Comisiei.

Dalli a respins acuzatiile de trafic de influenta, explicand ca prin demisie doreste sa se apere atat pe el, cat si Comisia Europeana.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/John-Dalli_-comisarul-european-pentru-sanatate-a-demisionat-din-functie_17859/

lauff lautf laurf