Imprimare

Arafat spune ca finantarea corecta a spitalelor ar elimina mita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii (MS) a declarat ca "nu este normal sa platesti unui medic bani in mana", anunta realitatea.net. Potrivit subsecretarului de stat, un prim pas pentru eradicarea acestei probleme e finantarea corespunzatoare a unitatilor sanitare.

"Avem discutii la nivelul Ministerului. Nu este normal sa platesti unui medic bani in mana pentru medicamente. Acesta poate fi intr-adevar un pretext. Unii pacienti sunt trimisi sa cumpere materiale.Trebuie sa identificam solutiile. Mai ales la partea de finantare a spitalelor, pe costuri reale", a declarat dr. Arafat.

Un medic ortoped de la Spitalul de Urgenta din Craiova a fost prins in flagrant luand mita si a fost retinut pentru 24 de ore de procurori.

Medicul craiovean ii ceruse 2.000 de lei unei paciente, in doua transe, pentru a-i face o interventie chirurgicala.

Procurorii au intervenit dupa ce denuntatoarea, intr-o prima faza, i-ar fi dat medicului 800 de lei luni seara si, conform intelegerii, urma sa-i dea diferenta de 1.200 de lei.

Medicul a fost monitorizat timp de cateva saptamani de catre ofiterii SRI, iar flagrantul a fost realizat de politisti de la Directia Generala Anticoruptie, in colaborare cu procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Arafat-spune-ca-finantarea-corecta-a-spitalelor-ar-elimina-mita_17860/

lauff lautf laurf