Imprimare

Ambulante noi pentru judetele din zona Moldovei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sase judete din zona Moldovei vor primi ambulante achizitionate prin intermediul proiectului "Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat in Regiunea Nord Est", anunta Agerpres.

"Este o noua etapa in programul de achizitionare si livrare a autospecialelor pentru Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta. Avem sase ambulante, dintre care una si pentru interventii deosebite. Fiecare ambulanta va merge in fiecare din cele sase judete ale Regiunii de Nord-Est. Este o reusita a celor de la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Euronest, condusi de directorul Alina Popa. Este un proiect care s-a desfasurat fara dificultati, fara pauze, fara intreruperi, fiind o demonstratie a profesionalismului celor care l-au derulat. De anul viitor, Asociatia va dezvolta si alte proiecte de succes", a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Ultimele autospeciale vor sosi la Iasi in urmatoarele doua luni.

"Pana la acest moment, din cele 50 de autospeciale si ambulante care au facut obiectul celei de-a doua cereri de finantare au fost livrate 36. Urmeaza a fi livrate 4 ambulante si 10 autospeciale de stins incendii. Termenul limita este luna decembrie anul curent. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 39 milioane de lei, fara TVA. A treia etapa de investitii reprezinta o premiera la nivel national si inseamna achizitionarea a sase autospeciale pentru salvare la inaltime. Contractul de finantare a fost deja aprobat, urmeaza a fi semnat in cel mai scurt timp posibil", a declarat Alina Popa, managerul de proiect.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ambulante-noi-pentru-judetele-din-zona-Moldovei_17861/

lauff lautf laurf