Imprimare

CMR, membru cu drepturi depline in Asociatia Medicala Mondiala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Colegiul Medicilor din Romania face parte, incepand din acest an, din Asociatia Medicala Mondiala. Anuntul a fost facut in cadrul Adunarii Generale a Colegiului Medicilor din Romania, care a avut loc astazi si care a reunit 218 membri din 250.

"In acest moment Colegiul Medicilor din Romania este mult mai puternic decat era in urma cu o saptamana pentru ca a fost acceptat ca membru cu drepturi depline in Asociatia Medicala Mondiala. Aceasta asociatie cuprinde medicii din 102 tari si este una dintre asociatiile care atunci cand se da o reglementare, se uita cu mare atentie la acea decizie", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Printre invitatii straini prezenti la Adunarea Generala a Colegiului Medicilor s-au numarat dr. Konstanty Radzivill, presedintele Comitetului Permanent al Medicilor Europeni (CPME) si dr. Otmar Kloiber, secretarul general al Asociatiei Medicale Mondiale.

"Asociatia Medicala Mondiala accepta o singura organizatie dintr-o tara si aceasta ar trebui sa fie cea mai reprezentativa organizatie pentru medici. Pentru noi a devenit foarte clar ca vom colabora cu cel mai mare organism profesional pentru medici din Romania", a declarat dr. Otmar Kloiber.

In cadrul manifestarii au fost dezbatute subiecte de maxima importanta pentru personalul medical, indeosebi pentru medicii rezidenti. Colegiul Medicilor din Romania solicita un nivel mai mare de salarizare pentru acestia, care sa atinga pragul de 2.400 de lei in mana pentru anul 2013. Mai multe despre acest subiect cititi AICI

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CMR_-membru-cu-drepturi-depline-in-Asociatia-Medicala-Mondiala_17872/

lauff lautf laurf