Imprimare

Simularea examenului de rezidentiat are loc in Timisoara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 50 de absolventi ai Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara vor sustine maine simularea examenului de rezidentiat, incepand cu ora 9.00.

Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR) - filiala Timisoara a obtinut tarziu aprobarea pentru organizarea acestei simulari.

"La noi scoala a inceput mai devreme decat in celelalte centre universitare. Acesta a fost si motivul pentru care am organizat acum simularea examenului de rezidentiat. Intr-adevar, numarul celor care s-au inscris este mic, dar avem in vedere organizarea unei alte simulari, pentru studentii care au trecut acum in anul VI", a declarat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro Marius Toma, reprezentantul SSCR, filiala Timisoara.

Simulare a repartizarii candidatilor pe locurile disponibile in Timisoara

Potrivit acestuia, examenul se va desfasura la fel ca si concursul de rezidentiat, iar grilele vor fi corectate de cei din asociatie, in prezenta a doi martori. Rezultatele vor fi aflate de catre cei 50 de candidati pe loc.

"Programul de desfasurare va fi unul strict, in conformitate cu metodologia publicata de Ministerul Sanatatii. Grilele le vom corecta noi, studentii, cu sabloanele aferente. Avem si o surpriza pentru cei 50 de participanti. In urma rezultatelor, vom face si o simulare a repartizarii pe locuri, in functie de locurile care au fost alocate pe centrul universitar timisorean", a completat Marius Toma.

Inscrierile la simularea examenului de rezidentiat au avut loc in perioada 15-18 octombrie 2012, participantii fiind nevoiti sa achite o taxa de 20 de lei. Simularea se va desfasura in Amfiteatrele de Biochimie si Histologie.

Inca nu se stie daca vor fi organizate si simulari ale examenului de rezidentiat in alte centre universitare din tara pana pe data de 25 noiembrie.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Simularea-examenului-de-rezidentiat-are-loc-in-Timisoara_17879/

lauff lautf laurf