Imprimare

Medicii britanici vor fi revalidati la fiecare cinci ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii britanici vor fi supusi unei evaluari profesionale anuale, iar la fiecare cinci ani vor trebui sa fie revalidati pentru a putea sa-si exercite in continuare profesia, informeaza Agerpres. Anuntul a fost facut de catre de la Londra prin vocea ministrului sanatatii, Jeremy Hunt.

Masura urmeaza sa fie aplicata progresiv din luna decembrie, constituie cea mai semnificativa reforma a legislatiei britanice in domeniul sanatatii in ultimul secol. Pe baza rezultatelor evaluarilor anuale, Colegiul general al medicilor va decide la fiecare cinci ani daca medicii mai pot sa profeseze.

Guvernul de la Londra incearca astfel sa corecteze cunostintele 'deficitare' constatate in cazul a 220.000 de medici si sa le ofere ocazia de a se perfectiona acolo unde au inregistrat cele mai slabe rezultate, a explicat oficialul britanic.

In opinia acestuia, cei mai multi dintre medicii britanici "au o activitate stralucita", dar performantele a 0,7% dintre ei sunt sub asteptari, procent pe care el il considera "semnificativ". Directorul Colegiului general al medicilor, Niall Dickson, a calificat aceasta reforma drept "un moment istoric" si apreciaza ca astfel va creste calitatea sistemului medical.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-britanici-vor-fi-revalidati-la-fiecare-cinci-ani_17881/

lauff lautf laurf