Imprimare

Bani in plus pentru Ministerul Sanatatii la rectificarea bugetara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a primit bani in plus la a doua rectificare bugetara pe anul 2012, anunta Agerpres. Potrivit sursei citate, Ministerului Sanatatii i-au fost alocati 57.787 milioane de lei.

De asemenea, bugetele altor opt ministere au fost marite, in timp ce bugetele pentru opt ministere a fost diminuat.

Au fost taiati bani inclusiv de la Senatul Romaniei, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea de Conturi, Consilul Concurentei, etc.

Bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate va fi suplimentat cu suma de 147 milioane lei pentru plata datoriilor mai vechi de 90 de zile ale spitalelor, cu prioritate a celor din reteaua regionala de spitale de urgenta, conform proiectului de ordonanta privind rectificarea bugetara, publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Plata obligatiilor restante la spitale se realizeaza astfel: in limita serviciilor medicale efectuate in anul 2011 peste valoarea de contract, respectiv in limita serviciilor medicale efectuate in anul 2012 peste valoarea de contract pâna la data de 30 septembrie 2012; pentru unitatile sanitare publice cu paturi care nu se incadreaza in prevederile anterioare, pe raspunderea ordonatorului principal de credite cu privire la faptul ca obligatiile de plata mai vechi de 90 de zile de la data scadentei reprezinta bunuri si servicii care au fost achizitionate prin aplicarea procedurilor legale privind achizitiile publice, sunt evidentiate in contabilitate, pe baza documentelor justificative si se incadreaza in bugetul aprobat pe anul 2011, respectiv pe anul 2012.

Conditiile si modalitatile de stingere a obligatiilor de plata ale spitalelor vor fi aprobate prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

A doua rectificare bugetara pe anul 2012 este fundamentata pe o crestere economica revizuita in scadere la 1%, fata de nivelul de 1,2% luat in calcul la prima rectificare bugetara, in august 2012, in timp ce bugetul initial a fost construit pe o crestere de 1,8-2,3%.

Reamintim ca in urma cu putin timp premierul Victor Ponta anunta ca nu mai sunt bani pentru spitale pentru ultimele doua luni din an. 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bani-in-plus-pentru-Ministerul-Sanatatii-la-rectificarea-bugetara_17880/

lauff lautf laurf