Imprimare

Prof. Enescu: Medicii tineri trebuie incurajati. Important in meseria asta este sa fii deschis!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Examenul de specialitate este in plina desfasurare. Pe specialitatea chirurgie plastica abia s-a dat prima proba, in timp ce urmatoarele doua probe vor avea loc in cursul acestei saptamani, dupa cum a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Dan Enescu (foto), managerul Spitalului pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitala.

Medicul a spus ca o mare problema a celor care iau specialitatea e faptul ca nu vor avea un loc de munca. In fapt, spune prof. Enescu, sistemul romanesc nu stie sa absoarba acesti specialisti, motiv pentru care migrarea in strainatate este una justificata.

"E delicat. Unde sa lucreze dupa ce termina? Multi merg in privat, sau aleg strainatatea. Daca nu li se ofera nimic aici, in tara, normal ca pleaca. Pur si simplu nu au unde sa munceasca. Nu e vina lor ca au fost posturile blocate. Si, problema mare e ca marea majoritate vrea sa ramana in tara si sa profeseze aici", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Dan Enescu.

Prof. Enescu: "Acesti copii care vin cu idei noi trebuie incurajati!"

Acesta a explicat ca incearca, cel putin in spitalul pe care il conduce, sa gaseasca modalitatile prin care medicii tineri sa ramana in unitatea sanitara.

"Am foarte multi medici tineri pe care imi doresc sa ii pastrez! Le aprob garzile, in eventualitatea in care se mai deblocheaza cate un post. Multi vor sa lucreze aici, pentru ca au familii in Romania. Asa iti formezi tanara generatie. Si noi am invatat, la randul nostru, de la altii", a continuat medicul, adaugand ca tinerii medici sunt cei care aduc vitalitatea in spital.

"Sunt si unii medici care pleaca in strainatate, dar se intorc cu know how si reusesc sa schimbe perceptiile medicilor cu vechime. Important in meseria asta este sa fii deschis pentru ca acesti copii (medicii tineri, n.red.) care vin cu idei noi trebuie incurajati. In fiecare zi trebuie sa-ti castigi aripile si nu sa stagnezi. In momentul in care stagnezi esti ca si mort", a precizat managerul Spitalului Grigore Alexandrescu.

In opinia profesorului, un aspect pozitiv al examenului de rezidentiat din acest an e organizarea concursului si pentru posturile din spitalele clinice mari. "E un prim pas pentru pastrarea specialistilor in Romania", a conchis prof. Enescu. 

Prof. Dan Enescu, prezent in sectiunea Vox Medici din PaginaMedicala.ro

Prof. dr. Dan Enescu este urmatoarea personalitate prezenta in sectiunea Vox Medici din PaginaMedicala.ro. Veti putea citi vineri un interviu in exclusivitate despre cariera sa, despre meseria pe care o iubeste atat de mult, dar si despre greutatile pe care le-a intampinat de-a lungul anilor.

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu a primit in 2010 premiul "Viziune in medicina" la Gala Tinerilor Medici organizata de PaginaMedicala.ro, la putin timp dupa binecunoscuta tragedie ce a avut loc la Maternitatea Giulesti, cand o parte dintre bebelusi au fost dusi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala.

Printre personalitatile medicale prezente in sectiunea Vox Medici din PaginaMedicala.ro se numara prof. dr. Gheorghe Burnei, prof. dr. Ovidiu Bajenaru, prof. dr. Mircea Diculescu, prof. dr. Anca Lupu, prof. dr. Ion Bruckner, prof. Vasile Astarastoae, acad. Ioanel Sinescu, acad. L.M. Popescu etc.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Enescu_-_Medicii-tineri-trebuie-incurajati.-Important-in-meseria-asta-este-sa-fii-deschis__17885/

lauff lautf laurf