Imprimare

A fost lansata o noua societate medicala in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

A fost lansata Societatea de Neuropatie Diabetica, al carei presedinte este prof. dr. Amorin Popa. Statisticile arata ca aproximativ 50% dintre persoanele care au diabet zaharat sufera de neuropatie diabetica, iar aceasta complicatie a diabetului zaharat este mult subdiagnosticata.

Societatea medicala a fost infiintata din dorinta specialistilor de a colabora multidisciplinar pentru diagnosticarea si tratamentul acestei afectiuni. Lansarea a fost facuta in cadrul Simpozionului NeuRODiab 2012.

"Societatea de Neuropatie Diabetica se bazeaza pe o colaborare interdisciplinara si pune accent pe importanta programelor de educatie medicala in randul specialistilor implicati in diagnosticarea si tratarea neuropatiei diabetice, precum si pe necesitatea informarii persoanelor predispuse la neuropatie diabetica si sprijinirea celor care se confrunta deja cu aceasta afectiune", a declarat prof. dr. Amorin Popa, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

Neuropatia diabetica, o prioritate in managementul diabetului zaharat

Pe de alta parte, prof. dr. Nicolae Hancu spune ca neuropatia diabetica se afla printre prioritatile in ceea ce priveste managementul diabetului zaharat.

"Societatea de Neuropatie Diabetica devine astfel o dovada de maturitate si de aliniere la standardele internationale", a marturisit membrul de onoare al Academiei Romane.

Printre activitatile pe care le va avea societatea se numara cresterea gradului de constientizare privind aceasta afectiune, furnizarea de asistenta corespunzatoare si promovarea unor terapii eficiente.

"Neuropatia diabetica are nevoie de o abordare multidisciplinara. In acest sens, Societatea de Neuropatie Diabetica reprezinta punctul de intalnire si dialog al specialistilor din diverse domenii care se ocupa de persoanele diagnosticate cu diabet zaharat sau a celor care deja au neuropatie diabetica", a declarat prof. dr. Ovidiu Bajenaru, presedintele Societatii de Neurologie din Romania si presedinte onorific al Societatii de Neuropatie Diabetica.

Prevenirea neuropatiei diabetice este esentiala

In opinia prof. dr. Maria Mota, educatia pacientului este esentiala in prevenirea, intarzierea aparitiei si incetinire evolutiei neuropatiei diabetice.

"Prin proiectele educationale pe care le are in plan, Societatea de Neuropatie Diabetica va juca un rol extrem de important in viata persoanelor care se confrunta cu neuropatie diabetica", a completat presedinta Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Societatea de Neuropatie Diabetica isi propune sa dezvolte programe prin care sa ofere acoperire adecvata, grija si tratament persoanelor cu neuropatie diabetica. Un alt obiectiv al societatii este acela de a incuraja gasirea de resurse pentru cercetari in domeniu, intelegerea cauzelor neuropatiei diabetice si dezvoltarea de terapii cat mai eficiente.

Vicepresedintii structurii sunt conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Federatiei de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si dr. Tudor Lupescu, presedintele Societatii de Neurofiziologie Electrodiagnostica din Romania.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-fost-lansata-o-noua-societate-medicala-in-Romania_17890/

lauff lautf laurf