Imprimare

Neurochirurg care evalua copiii cu disabilitati in Bacau, retinut

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un medic neurochirurg din Bacau, care se ocupa de evaluarea copiilor cu disabilitati din judet, a fost retinut dupa ce ar fi conditionat eliberarea de documente medicale de primirea unor sume de bani si produse, anunta Mediafax.

Dr. Elena Munteanu a fost retinuta sub acuzatiile de luare si dare de mita, trafic de influenta, complicitate la luare de mic, in timp ce un alt medic vizat, Costel Salbaticu, a primit interdictia de a parasi Romania.

"In baza probatoriului de care dispunem, s-a inceput urmarirea penala impotriva medicilor Elena Munteanu si Costel Salbaticu, ultimul in calitate de presedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Bacau, cat si fata de patru apartinatori ai persoanelor cu handicap evaluate. Fata de Elena Munteanu, care a refuzat orice fel de colaborare in perioada derularii anchetei, s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a se merge in instanta cu propunerea de arestare preventiva. in ceea ce-l priveste pe mediul Costel Sabaticu, acesta are interdictia de a parasi tara", a declarat Felix Banila, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau.

Cazul se afla in atentia anchetatorilor inca din luna iulie, cand a si fost deschis dosar penal in baza unor informatii si date primite de procurori.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Neurochirurg-care-evalua-copiii-cu-disabilitati-in-Bacau_-retinut_17894/

lauff lautf laurf