Imprimare

Duplex Grecia – Romania in domeniul chirurgiei oftalmologice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Congresul Societatii Romane de Oftalmologie (SRO), a reunit la editia din 2012, de la Sinaia, si manifestarile Congresului BSOS (Black Sea Ophthalmological Society), dedicat chirurgiei oftalmologice din tarile din zona Marii Negre. Aceasta editie speciala a beneficiat de o transmisie in direct de la cea mai mare clinica de oftalmologie din Grecia (Atena), cu sesiuni de prezentari stiintifice si operatii live. Romania a fost reprezentata de Dr. Ozana şi Cristian Moraru, medici la cel mai vechi centrul oftalmologic privat din Romania, prezentarile acestora fiind centrate pe cele mai noi evolutii din tara noastra in chirurgia cataractei, chirurgia vitreo-retiniana si a presbiopiei.

Dr. Ozana Moraru a participat ca operator la sesiunea de operatii live, iar dr. Cristian Moraru a fost prezent ca moderator si prezentator al unui nou tip de cristalin artificial aparut pe piata mondiala, dar si in Romania.

Colaborarea Romania-Grecia a facilitat comunicarea dintre colectivele de chirurgi oftalmologi romani si invitatii europeni ai congresului de la Atena, devenind o plaforma balcanica a celor mai recente evolutii din domeniul chirurgiei cataractei, chirurgiei vitreo-retiniene si a chirurgiei presbiopiei. Tematica de la Atena a fost axata pe noutatile de ultima ora in domeniul chirurgiei cataractei, microinciziei, al tehnicilor moderne de chirurgie vitreo-retiniana si al celor mai noi concepte de operatie cu laserul a presbiopiei.

“Duplexul Atena-Sinaia din acest an al Congresului Societatii Romane de Oftalmologie, care a reunit in acest an cei mai reputati specialisti oftalmologi din zona Marii Negre, este o recunoastere a progresului uman, stiintific si tehnologic al oftalmologiei noastre din ultimii ani si a interesului manifestat constant de oftalmologia romaneasca de a se alinia standardelor actuale ale medicinei practicate la cel mai inalt nivel. Prezenta mea si anul acesta in cadrul sesiunii de operatii live, dupa ani de zile cand activez in acest panel ca unul dintre chirurgii invitati sa sustina operatii live, este o recunoastere profesionala care ma obliga sa ma autodepasesc in continuare. Speram ca schimbul de experienta avut in cadrul acestui congres de prestigiu sa fie cat mai util in perfectionarea aptitudinilor profesionale, stiintifice si umane ale echipei Centrului oftalmologic Oculus”, a declarat dr. Ozana Moraru (foto).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Duplex-Grecia-_-Romania-in-domeniul-chirurgiei-oftalmologice_17897/

lauff lautf laurf