Imprimare

Lovirea personalului medical va fi pedepsita cu inchisoare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Camera Deputatilor a adoptat legea prin care agresorii medicilor, asistentilor medicali si cei ai soferilor de ambulanta vor fi pedepsiti. Legea a fost votata cu 186 de voturi "pentru".

Prin urmare, amenintarile, lovirea, vatamarea corporala si vatamarea corporala grava savarsite impotriva personalului sanitar aflat in exercitiul functiunii vor fi pedepsite prin stabilirea unor pedepse similare celor prevazute de Codul penal pentru infractiunea de ultraj.

"Amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui medic, asistent medical, sofer de autosanitara, ambulantier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar aflat in exercitiul functiunii, ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda", se arata in proiect.

Legea va descuraja activitatea fata de personalul medical

Dr. Tudor Ciuhodaru a depus un prim proiect in acest sens in urma cu doi ani, considerand ca odata cu adoptarea lui va fi descurajata agresivitatea fata de medici si asistenti medicali.

"Motivele acestei legi sunt clare: pe de o parte, din ce in ce mai multi dintre cei care incearca sa salveze vieti sunt agresati, umiliti, injunghiati, batuti, de multe ori chiar de catre cei carora le salveaza viata, iar pe de alta parte asa zisele sisteme in care s-au investit sute de mii de euro au dovedit doar ca nu exista mijloace eficente de protectie sau acestea sunt iluzorii", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Medicul urgentist spune ca nu de putine ori colegii sai de la ambulanta si SMURD au fost facuti raspunzatori pentru deteriorarea continua a conditiilor in care se desfasora actul medical si de neajunsurile unui sistem dominat de subfinantare, coruptie, ineficienta.

Proiectul de lege pentru completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii a fost propus de Guvern si dezbatut de Camera Deputatilor in calitate de for decizional.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lovirea-personalului-medical-va-fi-pedepsita-cu-inchisoare_17896/

lauff lautf laurf