Burse integrale pentru medicii rezidenti oferite de cel mai mare spital din Israel
Medicii rezidenti au posibilitatea de a efectua un stagiu de trei ani de zile in cadrul spitalului Sheba Hospital din Israel, prin intermediul unui program de burse finantat integral de catre spital si de compania Wizrom Software, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii. Prin urmare, stagiul va fi echivalat si va fi luat in calcul la finalizarea rezidentiatului.
Programul SHI Training Fellowship a demarat procedura de selectie a candidatilor, care sunt nevoiti sa fie medici rezidenti in specialitatile neonatologie, anestezie terapie intensiva si patologie, obiectivul burselor fiind acela de a forma generatia urmatoare de neonatologi, anestezisti si patologisti in Romania. Cei sase canditati selectati vor avea posibilitatea de a invata proceduri si metodologii specifice de la profesionisti in domeniu, bursele acoperind toate costurile de transport si cazare, plus salariul pe perioada de rezidentiat de trei ani la Sheba Hospital Israel.
Pentru a putea intra in procedura de selectie, cei interesati sunt nevoiti sa depuna un dosar din care sa reiasa performantele academice, leadership-ul si dorinta de dezvoltare profesionala, sa vorbeasca si sa scrie fluent in limba engleza. De asemenea, este necesara depunerea unei scrisori de recomandare din partea coordonatorului stagiilor de rezidentiatului (prof.dr.), precum si a unui eseu pe tema: „Medicina, o viata pentru o cariera provocatoare si merituoasa”.
Juriul a stabilit atat criterii de preselectie a candidatilor, cat si criterii de selectie pentru cei ramasi in etapa finala. In ceea ce priveste criteriile de preselectie acestea sunt urmatoarele:
1. Nota finala de la repartitia de la Examenul de Rezidentiat
2. Notele obtinute in decursul anilor la materiile de baza ale pregatirii medicale generale si de specialitate:
a) Anestezie si Terapie Intensiva - fiziopatologie, anestezie si terapie intensiva si medicina de urgenta
b) Neonatologie - fiziopatologie si pediatrie,
c) Patologie - morfopatologie
Nota: Aceste note sunt detaliate in Suplimentul de diploma, care va fi necesar pentru inscriere, alaturi de Diploma de licenta
3. Activitati Extracurriculare: cursuri si alte forme de educatie la care a participat candidatul, precum si activitati administrative, civice, sportive, etc.
4. Experienta de lucru: reflectata in CV (versiune actualizata, preferabil model Euro pass)
5. Limba engleza la nivel avansat
6. Abilitatea candidatului de a se dezvolta si performa intr-un mediu international – un eseu cu tema “Medicina, o viata de provocari si o cariera plina de recompense”. Eseul trebuie scris in engleza, in mimimum 1.000 de cuvinte.
7. Scrisoare de recomandare: de la profesorul coordonator, cu stampila spitalului in care isi desfasoara stagiul de rezidentiat
8. Declaratie scrisa pe proprie raspundere ca aplicantul nu are rude de gradul I rezidente in Israel (mama, tata, sora, frate)
Punctajul final, obtinut in baza unui algoritm de calcul stabilit de juriu
In urma preselectiei, vor fi alesi sase candidati pentru fiecare specialitate in parte. Acestia se vor intalni cu comisia de jurizare in cadrul unor interviuri individuale. Dupa finalizarea acestora, vor fi selectati cate doi candidati pe fiecare specialitate - ATI, neonatologie si patologie - ca beneficiari ai burselor. Candidatii selectati vor avea obligatia sa prezinte o serie de documente suplimentare in conformitate cu legislatia in vigoare din cele doua tari si cu cerintele organizatorului.
Organizatorii precizeaza ca 50% din punctajul obtinut la interviurile de selectie va fi acordat (fiecarui candidat preselectat) de catre prof. dr. Adler Yehuda, Chaim Sheba Medical Center, in calitate de Co-Presedinte al comisiei de jurizare.
Termenul limita pentru depunerea dosarului - 22 noiembrie 2012
Din juriu fac parte prof. dr. Jehuda Adler, director Chaim Sheba Medical Center din Israel, General (r) prof. dr. Dan Manastireanu, prof. dr. Maria Sajin, prof. dr. Coriolan Ulmeanu si prof. dr. Dorel Sandesc, Stefan Bogdan, Eli Davidai, presedintele Wizrom Software si Loredana Visa, manager V+O Communication.
"Acesta este demersul meu personal de a contribui la dezvoltarea societatii intr-unul dintre cele mai importante aspecte: asistenta medicala. Cred cu tarie ca oamenii care dispun de resursele financiare necesare trebuie sa ia initiativa, in loc sa astepte ajutor de la autoritati", a declarat Eli Davidai.
Dosarele se pot depune AICI, sau se pot trimite prin posta sau la e-mailul This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , pana la data de 22 noiembrie 2012.
Castigatorii vor fi anuntati public in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in data de 12 decembrie 2012. O obligatie contractuala a acestora este ca la finalizarea stagiului de trei ani in Israel, sa revina in Romania si sa profeseze in sistem pentru o perioada de cel putin cinci ani.
Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro