Imprimare

350 de medici sustin examenul pentru atestatul in dermato-cosmetolgoie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 350 de candidati din intreaga tara au ales sa sustina examenul in vederea obtinerii atestatului in dermato-cosmetologie. Data si locul desfasurarii examenelor vor fi afisate pentru fiecare centru universitar in parte.

Cel mai mare interes in obtinerea acestui atestat l-au avut medicii din Bucuresti, intrucat 163 se afla pe lista candidatilor publicata pe site-ul oficial al Ministerului Sanatatii. De asemenea, la Cluj s-au in scris 67 de candidati, in timp ce la Iasi sunt 50, la Targu Mures 23, iar in Timisoara 41 de candidati. Cei mai putin interesati in obtinerea atestatului in dermato-cosmetologie au fost medicii din Constanta, dat fiind faptul ca doar opt s-au inscris la examen.

Puteti consulta AICI lista tuturor candidatilor pe centre universitare.

Potrivit publicatiei de examen, cei care au putut sa se inscrie in vederea obtinerii atestatului in dermato-cosmetologie sunt medici specialisti sau primari in specialitatea dermato-venerologie care au efectuat pregatire prin cursuri si stagii practice - doua module - cu durata de 2 luni, conform aprobarii conducerii Ministerului Sanatatii.

Examenul pe care l-au sustinut candidatii a constat in doua probe, una scrisa si una practica din tematica pregatirii efectuate.

1241 de candidati inscrisi in sesiunea din septembrie a examenului

Reamintim ca 1241 de candidati s-au inscris in sesiunea din luna septembrie in vederea obtinerii atestatului de studii complementare. Cei mai multi dintre acestia s-au inscris in Bucuresti, pe al doilea loc in clasament situandu-se ca numar medicii din Cluj, urmati de cei din Targu Mures.

In ceea ce priveste specialitatile care au prezentat cel mai ridicat interes pentru medici, mentionam implantologia, dermato-cosmetologia, managementul serviciilor de sanatate si ultrasonografia.

Candidatii sunt nevoiti sa obtina minim nota 7 pentru a promova examenul si pentru a obtine atestatul de studii complementare.

La sesiunea din mai 2012 s-au inscris 1045 de medici, cei mai multi dintre ei optand pentru ultrasonografia generala (207 candidati) si histeroscopie (93 candidati). La polul opus s-au aflat audiologia, cardiologia interventionala, ecografia endocrina, ginecologia, tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata si utilizarea terapeutica si chirurgicala a laserilor in medicina dentara.

Cei mai multi candidati din sesiunea mai 2012 s-au inscris la Bucuresti.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/350-de-medici-sustin-examenul-pentru-atestatul-in-dermato-cosmetolgoie_17900/

lauff lautf laurf