Imprimare

Guvernul se tine de cuvant. 198 de posturi vacante asteapta sa fie ocupate in Gorj si Ialomita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 198 de posturi vacante la doua spitale din judetul Gorj, respectiv judetul Ialomita vor putea fi ocupate de catre specialisti dar si de personalul auxiliar. Ocuparea posturilor respective pentru anul 2012 a fost adoptata intr-o Hotarare de Guvern si publicata in Monitorul Oficial.

Prin urmare, 124 de posturi vor fi scoase la concurs in cadrul Spitalului Orasenesc Bumbesti-Jiu. Dintre acestea, 73 sunt destinate personalului de specialitate medicosanitar, 25 sunt destinate personalului auxiliar sanitar, in timp ce personalului tehnic-administrativ ii revin 26 de posturi.

La Spitalul Orasenesc Tandarei, judetul Ialomita, sunt 44 de posturi aferente personalului de specialitate, 9 posturi pentru personal auxiliar sanitar si 21 de posturi pentru personalul tehnic administrativ.

Concursurile pentru ocuparea celor 198 de posturi trebuie organizate de autoritatile publice locale.

Noua regula: o angajare la o plecare din sistem

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, anunta saptamana trecuta ca peste 3.000 de posturi au fost deblocate in sistemul de sanatate romanesc, ele fiind deja distribuite la nivel national. Totodata, a explicat medicul, regula angajarilor in sanatate s-a modificat.

"Din momentul in care ordonanta de deblocare a posturilor din sanatate a intrat in vigoare nu mai este aplicabila regula de 1 la 7. Deci in cazul in care cineva pleaca, poate fi angajata o persoana in locul sau, fara a mai fi nevoie de alte decizii sau memorandumuri pentru a debloca postul", a declarat dr. Raed Arafat cu ocazia adunarii generale a Colegiului Medicilor din Romania (CMR).

Reamintim ca o parte dintre posturile deblocate se afla sub egida Ministerului Sanatatii, insa cea mai mare parte a acestora tin de autoritatile locale.

"Posturile de la Ministerul Sanatatii deja au fost comunicate si asteptam organizarea concursurilor. In privinta posturilor care sunt la administratia locala, este de datoria acestora sa le scoata la concurs", a completat Arafat, adaugand ca pana in 2020 va fi un deficit de peste 1 milion de lucratori sanitari - medici, asistenti medicali si personal european.

Spitalul din Bumbesti Jiu, redeschis de cateva saptamani

Spitalul din Bumbesti Jiu a fost redeschis pe data de 1 octombrie 2012, redeschiderea fiind unul dintre obiectivele stabilite de cel mai nou presedinte director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc.

In luna iunie a acestui an, procedura de redeschidere a institutiei sanitare era in plin proces de desfasurare. Numarul de paturi de care dispune acum spitalul este mai mic.

"Spitalul a functionat pana la 1 aprilie 2011 cu 128 de paturi si acum avem o propunere de 112 paturi. Si pe zona de servicii va fi o schema de personal mult mai redusa. Pentru ca un numar de personal mai mare va insemna costuri mai mari. Noi ca primarie ne vom ocupa de investitii", declara in urma cu cateva luni primarul Constantin Bobaru.

La aproape trei luni de la inchiderea Spitalului din Bumbesti Jiu, 21 dintre fostii angajati ai unitatii sanitare au actionat in instanta fosta administratie a unitatii spitalicesti, sumele revendicate de acestia fiind de aproximativ 800.000 de lei. Spitalul Orasenesc din Bumbesti-Jiu a fost singura unitate sanitara din judetul Gorj care a fost desfiintata in procesul reorganizarii sistemului spitalicesc.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Guvernul-se-tine-de-cuvant.-198-de-posturi-vacante-asteapta-sa-fie-ocupate-in-Gorj-si-Ialomita_17904/

lauff lautf laurf