Imprimare

Productia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino ar putea fu reluata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Memorandumul privind reluarea productiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino va fi prezentat in sedinta de Guvern, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Agerpres.

"Pentru Institutul Cantacuzino, saptamana viitoare va intra un memorandum in cadrul sedintei de guvern si care va propune o solutie finala, care speram sa fie aprobata la nivelul Guvernului si care speram sa duca lucrurile pe fagasul lor normal, in sensul in care sa incepem sa recuperam productia vaccinurilor care a fost intrerupta o perioada. Prin intrerupere avem costuri mari, spre exemplu pentru antitetanos care de la 2 lei a ajuns la 43 de lei si multe alte medicamente pe care Institutul Cantacuzino le producea", a declarat Arafat, la finalul sedintei de Guvern.

Memorandumul a fost adus in discutie astfel incat sa poata fi facute si alte propuneri pe marginea subiectului.

Institute medicale, reorganizate si cu autonomie financiara

Potrivit dr. Arafat, premierul a semnat doua ordine ce reorganizeaza Institutul de boli cardiovasculare din Targu Mures si pe cel de gastroenterologie de la Iasi.

"Astazi, domnul prim-ministru a semnat, in calitate de ministru interimar al Sanatatii, doua ordine. Unul pentru Institutul de boli cardiovasculare din Targu Mures, care reorganizeaza actualul centru in institut din nou, dandu-i autonomie financiara si control asupra modului in care este finantat si in care gestionate fondurile institutului. Acelasi lucru este emis, intr-un alt ordin semnat de domnul prim-ministru, pentru Institutul de gastroenterologie de la Iasi. Astfel, fiecare dintre cele doua institute va avea un sef care coordoneaza sectiile lor si care va participa la toate aspectele de negociere, de stabilire a bugetului, la fundamentarea lui", a spus dr. Arafat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Productia-de-vaccinuri-la-Institutul-Cantacuzino-ar-putea-fu-reluata_17905/

lauff lautf laurf