Imprimare

Prof. Enescu: Intotdeauna mi-au placut lucrurile greu de atins. Le vad ca provocari!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. dr. Dan Enescu pune extrem de multa pasiune in tot ceea ce face. Pe copiii pe care ii ingrijeste in numeste prieteni, iar pe colegii sai din spital ii respecta foarte mult. De fapt, profesorul pune mult pret pe echipa sa. Spune ca arsurile la copii se intampla, de cele mai multe ori, din neglijenta parintilor sau a bunicilor si ca majoritatea celor care ii trec pragul spitalului sunt oameni care provin din familii simple, modeste.

"As putea sa compar arsura cu un motor. Daca s-ar auzi o arsura, ea ar fi ca o masina cu pedala de acceleratie apasata pana jos. Ar fi un zgomot infernal pentru ca intreg organismul sufera. Sufera fiecare celula in parte, ori pe acestea trebuie sa le readuci in parametri normali. Este o batalie si trebuie sa stii exact cand sa apesi pe butonul de alarama. Stiti cum este, butonul de alarma nu se apasa intr-una, ci se apasa numai atunci cand trebuie, altfel nu mai fuctioneaza", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu din Capitala.

Prof. Enescu: "A intra la medicina era un tel greu de atins pentru mine"

Iubeste copiii, dar marele sau noroc a fost ca si-a inceput cariera intr-un dispensar al unei comune care avea 6.000 de locuitori. Asa a intrat in contact cu toate problemele lor. Dar in niciun moment nu s-a vazut facand altceva.

"Mi-a fost dat sa fiu medic. A fost o traire pe care nu pot sa spun ca am avut-o de cand eram mic, ci din adolescenta. Mi se parea, venind dintr-o familie care nu avea nimic in comun cu medicina, un tel destul de greu de atins. Dar intotdeauna mi-au placut lucrurile greu de atins si atunci am luat-o ca pe o provocare", a continuat profesorul.

Primul specialist in chirurgie plastica pentru copii va fi urmatoarea personalitate medicala intervievata pentru sectiunea Vox Medici din PaginaMedicala.ro. Veti putea citi interviul cu reputatul profesor in cursul zilei de maine. 

Printre personalitatile prezente in sectiunea Vox Medici se numara prof. dr. Ioan Bruckner, presesdintele Societatii Romane de Medicina Interna, prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul UMF Bucuresti, prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, acad. L. M. Popescu, etc.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Enescu_Intotdeauna-mi-au-placut-lucrurile-greu-de-atins.-Le-vad-ca-provocari__17907/

lauff lautf laurf