Imprimare

Premiera: O pacienta cu cancer de col uterin a nascut in sistemul privat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conf. Petre Bratila a asistat la nasterea primului bebelus adus pe lume de o pacienta operata de cancer de col uterin. Pacienta, in varsta de 39 de ani, a beneficiat de cea mai moderna si putin invaziva metoda conservativa de tratament.

"Metoda conservativa ofera mai multe beneficii pacientei: minimum invaziva, necesita maxim 48 de ore de spitalizare, recuperare postoperatorie mai rapida si pastrarea fertilitatii. Dna. Anca Dogaru (foto) este o persoana puternica, un exemplu pentru toate femeile care sunt diagnosticate cu cancer de col uterin si care isi doresc o familie. Iata ca visul acestor femei poate deveni realitate prin aceasta metoda inovatoare de tratament", a declarat conf. dr. Petre Bratila, directorul medical al Spitalului Medicover.

Metoda conservativa de tratare a cancerului de col imbina 2 abordari moderne si minimum invazive: pe cale laparoscopica sunt identificati si extirpati ganglionii limfatici neinvadati de celule canceroase, apoi operatia continua transvaginal prin extirparea colului uterin (trachelectomie), a parametrelor si portiunii superioare a vaginului; uterul si ovarele raman functionale si permit pacientei pastrarea functiei menstruale si reproductive.

Romania se situeaza pe locul 1 in Europa privind incidenta si mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin. in cazul depistarii bolii in stadiul 1, tratamentul clasic in Romania consta in administrarea curei de radioterapie si operatia clasica de extirpare pe cale abdominala a organelor genitale: uterul, trompele, ovarele, conexiunile interioare cu peretii pelvisului si ganglionii limfatici (histerectomie radicala).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Premiera_-O-pacienta-cu-cancer-de-col-uterin-a-nascut-in-sistemul-privat_17911/

lauff lautf laurf