Imprimare

MS va colecta 350-400 de milioane de lei din taxa clawback

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a primit 150 de milioane de lei de la Guvern, arata un comunicat de presa dat publicitatii de institutie. La aceste fonduri se adauga cele 350-400 de milioane de lei, bani pe care Ministerul estimeaza sa ii colecteze din taxa clawback impusa producatorilor de medicamente. Termenul pentru plata taxei de clawback a fost prelungit pentru data de 29 noiembrie 2012. 

Potrivit sursei citate, banii urmeaza sa fie transferati catre Fondul Unic de Asigurari de Sanatate si vor fi utilizati pentru functionarea spitalelor, dar si pentru plata obligatiilor restante, reprezentand bunuri şi servicii achizitionate, cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, ale unitatilor sanitare publice cu paturi, indiferent de reteaua sanitara din care fac parte.

La aceasta rectificare bugetara prioritate la alocarea fondurilor o vor avea spitalele din reteaua regionala de spitale de urgenta.

De asemenea, actul normativ pentru rectificare bugetara prevede ca, fondurile Ministerului Sanatatii sa poata fi suplimentate din rezerva de stat in caz de necesitate.

Tot in contextul rectificarii bugetare, Ministerul Sanatatii a realocat de la un capitol bugetar la altul suma de 4 milioane de lei pentru a asigura finantarea corecta a programelor nationale de sanatate, prin aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS-va-colecta-350-400-de-milioane-de-lei-din-taxa-clawback_17917/

lauff lautf laurf