Imprimare

29 octombrie - termenul pana la care trebuie platita taxa de clawback

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii septembrie, o ordonanta de urgenta prin care termenul pana la care producatorii de medicamente trebuie sa plateasca taxa de clawback a fost prelungit pana la 29 octombrie, anunta Agerpres.

"Guvernul a aprobat o OUG prin care se prelungeste pana la data de 29 octombrie 2012 termenul pana la care pot fi declarate si achitate obligatiile prevazute la articolul 5, alineatul 1 din OUG 17/2012. Mai exact, distribuitorii de medicamente rezidenti in Romania trebuie sa declare si sa plateasca taxa clawback, dar pentru aceasta trebuie sa existe verificari efectuate cu detinatorii nerezidenti de autorizatii de punere pe piata a medicamentelor, ceea ce duce la necesitatea si urgenta prelungirii termenului pana la care obligatiile fiscale pot fi declarate si achitate", a declarat Zaharescu.

Ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, anunta la sfarsitul lunii august ca taxa de clawback se va aplica de la 1 octombrie.

"Taxa s-a revizuit in jos de la 30 si ceva la suta la 20 si ceva la suta. Taxa de clawback va intra in vigoare din trimestrul patru, de la 1 octombrie. Am avut multiple intalniri cu producatorii de medicamente, cu importatorii, cu cei care comercializeaza, si am ajuns la o intelegere rezonabila atat pentru dumnealor cat si pentru sistemul sanitar, cat si pentru bugetul statului, inclusiv bugetul sanatatii in sensul ca se vor plati si datoriile pentru ca in contabilitatea agentilor economici, datoriile sunt inscrise dar nu au fost acordate pentru ca, spuneau dumnealor, ca nu s-a inteles bine litera si spiritul legislatiei in domeniu. Acum noi am clarificat-o", explica Georgescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/29-octombrie---termenul-pana-la-care-trebuie-platita-taxa-de-clawback_17916/

lauff lautf laurf