Imprimare

Stroke-ul afecteaza peste 15 milioane de oameni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Accidentul vascular cerebral este o boala care afecteaza anual peste 15 milioane de oameni in intreaga lume si rapeste cate o viata la fiecare 6 secunde, anunta Agerpres.

Campania mondiala impotriva stroke-ului are ca scop diseminarea informatiilor esentiale care pot salva vieti, precum si impartasirea cunostintelor necesare efectuarii de activitati sau adoptarii unui stil de viata care poate sa incetineasca "asaltul" acestei afectiuni.

Campania va identifica oportunitati pentru a imbunatati si educa populatia generala privind necesitatile fundamentale ale ingrijirii adecvate si de calitate pe termen lung ale supravietuitorilor unui stroke.

Campania pentru 2012-2013 se intituleaza "Pentru ca imi pasa" si are ca scop constientizarea factorilor care pot influenta producerea unui stroke: hipertensiune, diabet zaharat, nivel crescut de colesterol, lipsa de exercitiu fizic, lipsa unei diete sanatoase, bogata in fructe si legume si cu un nivel redus de sare care pot mentine un nivel scazut al tensiunii arteriale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Stroke-ul-afecteaza-peste-15-milioane-de-oameni_17926/

lauff lautf laurf