Imprimare

Institutul Nicolae Simionescu din Capitala vrea sa angajeze 18 tineri cercetatori

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul de Biologie si Patologie Celulara "Nicolae Simionescu" a fost modernizat, anunta Agerpres. Modernizarea consta in peste 150 de echipamente noi, insemnand aparatura si alte sisteme pentru cercetare si dezvoltare, dar si 13 laboratoare de specialitate, infiintate printr-un program european care a fost demarat de conducerea institutiei in urma cu cinci ani.

"Scopul proiectului nostru era bine determinat de la inceput: sa extindem spatiul de cercetare, sa-l modernizam, toata infrastructura sa fie modernizata, cresterea competitivitatii stiintei romanesti si integrarea eficienta in aria europeana de cercetare. Al doilea lucru: cresterea capacitatii de cercetare a echipei noastre, accelerarea rezultatelor, transferul lor in clinica medicala, medicina transnationala care, in final, speram cu totii sa duca la imbunatatirea tratamentului bolnavilor cardiovasculari sau diabetici", a declarat acad. Maya Simionescu (foto), directorul Institutului.

Conducerea Institutului si-a propus ca in perioada urmatoare sa angajeze 18 tineri cercetatori care sa se alature echipei.

Modernizarea a fost posibila printr-un program european demarat in anul 2007 care a costat aproape 54 de milioane de lei, dintre care peste 33 de milioane lei sunt bani proveniti de la Uniunea Europeana, iar aproximativ 20 de milioane lei sunt de la Guvern.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-_Nicolae-Simionescu_-din-Capitala-vrea-sa-angajeze-18-tineri-cercetatori_17931/

lauff lautf laurf