Imprimare

Doi specialisti in asigurari mutuale vor veni in Romania pe 8 noiembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Doi specialisti in asigurarile mutuale din Belgia si Franta (sistemele model alese de Ministerul Sanatatii) vor veni in Romania pentru a prezenta sistemele de asigurari din cele doua tari si rolul societatilor mutuale, in cadrul unei conferintei organizate de Tarus Media Health Events joi, 8 noiembrie, la Palatul Parlamentului, Bucuresti.

Conferinta “Rolul societatilor mutuale si al celor comerciale in sistemul de asigurari de sanatate din Romania” este un eveniment strategic, organizat sub auspiciile Ministerului Sanatatii, dedicat transformarii caselor de asigurari in societati mutuale.

Dr. Jan van Emelen (foto stanga), presedinte al Grupului de Lucru pentru Managementul Bolilor, in cadrul Asociatiei Internationale a Asigurarilor Mutuale (AIM) din Belgia si director de inovatie al Fondurilor de Asigurari de Sanatate Independente, din cadrul Uniunii Nationale a fondurilor de asigurari (MLOZ), va prezenta sistemul de asigurari publice din Belgia si rolul societatilor mutuale.

Specialistul francez Didier Bazzocchi (foto dreapta), director General delegat pentru sanatate al grupului COVEA din Franta, va vorbi despre sistemul de asigurari de sanatate complementare din Franta.

In cadrul aceluiasi eveniment, Dr. Vasile Cepoi, presedinte al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor, va prezenta propunerea de lege axata pe segmentul de asigurari obligatorii si pe societatile mutuale.

Dr. Cepoi, fost ministru al sanatatii, a declarat in iulie 2012, ca “pentru a putea realiza un sistem in care asiguratii sa aiba controlul, una dintre propuneri a fost de a reorganiza casele actuale de asigurari de sanatate in societati mutuale de asigurari.”

Prin reorganizarea caselor de asigurari, numarul celor care contribuie la fondul sanatatii ar trebui sa creasca, potrivit specialistilor in asigurari mutuale. De asemenea, veniturile disponibile pentru cheltuieli in sistem ar trebui sa fie mai ridicate.

Temele abordate in cadrul conferintei vor fi: "Rambursarea si controlul calitatii serviciilor de sanatate de catre societatile mutuale", "Analiza functionarii actuale a sistemului de asigurari de sanatate in vederea transformarii eficiente a caselor de asigurari in societati mutuale", "Alocarea resurselor intre societatile mutuale", "Formarea initiala si continua a resurselor umane din societatile mutuale", "Informarea si educarea pacientului in legatura cu drepturile lui in societatile mutuale".

Autor: Adelina Titire

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Doi-specialisti-in-asigurari-mutuale-vor-veni-in-Romania-pe-8-noiembrie_17933/

lauff lautf laurf