Imprimare

Prima operatie laparoscopica 3D transmisa in direct, la Delta Hospital

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de medici chirurgi condusa de dr. Catalin Copaescu a efectuat prima operatie 3D full HD din Romania in cadrul spitalului privat Delta Hospital.

"Efectuarea interventiilor chirurgicale in conditiile in care imaginile sunt foaerte clare cu o intelegere superioara a anatomiei va conduce la cresterea eficientei actului chirurgical, cu consecinte precum cresterea acuratetei si scaderea ratei complicatiilor", a declarat dr. Catalin Copaescu.

Potrivit acestuia, noul stil poate fi adoptat in sectiile de chirurgie laparoscopica.

Pentru pacient interventia este minim invaziva, limiteaza durerile postoperatorii, grabeste vindecarea, reduce perioada de convalescenta si reintoarcerea la activitatile sale in timp scurt, a detaliat medicul.

"Perspectiva laparoscopica tridimensionala ne ofera prilejul de a realiza intr-un interval de timp cat mai scurt si in conditii cu o acuratete a disectiei superioara datorita tehnologiei 3D full HD o interventie chirurgicala care sa ajute pacientul ca a doua zi sa mearga acasa. Este vorba de o interventie chirurgicala minim invaziva, printr-un procedeu extraperitoneal cu perspectiva anatomica mai putin familiara celor care fac chirurgie astazi in Romania si care sper sa fie la indemana cat mai multor clinici din Romania", a tinut sa precizeze dr. Copaescu.

Tehnologia 3D presupune introducerea in abdomenul pacientului a unor camere video care permit vizualizarea tridimensionala a organelor interne, crescand astfel acuratetea identificarii si tratarii organului bolnav. Imaginea preluata de catre camerele video este proiectata pe ecrane 3D de inalta definitie, pe care medicii au urmarit intreaga interventie chirurgicala, cu ajutorul unor ochelari speciali.

"Aceasta inovatie in lumea medicala aduce un beneficiu extraordinar atat chirurgului, cat si pacientului. Suntem mandri ca putem oferi pacientilor nostri cele mai inovative tehnici medicale care sporesc astfel reusita in sala de operatie", a completat directorul general al Delta Hospital.

La eveniment a fost prezent si presedintele Academiei de Stiinte Medicale, prof. dr. Irinel Popescu. 

 

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prima-operatie-laparoscopica-3D-transmisa-in-direct_-la-Delta-Hospital_17936/

lauff lautf laurf