Imprimare

Alarmant: 90% dintre adolescentii romani nu merg la stomatolog

Adaugat in Stiri din domeniul medical

A fost deschisa prima clinica stomatologica din Europa dedicata in exclusivitate adolescentilor, printr-o investitie de 250.000 de euro. Motivul pentru care Dent Estet a luat decizia de a deschide aceasta clinica in Romania e faptul ca in tara noastra pacientii din grupa de varsta 10-17 ani se regasesc in numar foarte mic in cabinetele stomatologice, cu toate ca afectiunile dentare in perioada adolescentei sunt complexe si necesita o abordare specifica.

"Potrivit unei analize Dent Estet, 90% dintre adolescentii romani nu merg nici macar o data pe an la stomatolog. Totodata, avand in vedere succesul clinicii pentru copii si deschiderea pacientilor catre servicii stomatologice specializate, noua clinica reprezinta o dezvoltare fireasca a grupului, in care vrem sa atragem adolescentii cu servicii adaptate si personalizate", a declarat dr. Oana Taban, CEO Dent Estet.

90% dintre adolescenti nu merg nici macar o data pe an la stomatolog

Din aproximativ trei milioane de adolescenti cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani, doar 10% apeleaza la servicii stomatologice, in conditiile in care mai bine de jumatate din total au nevoie de aparat dentar, un procent similar dezvolta boli ale gingiilor care duc la pierderea dintilor in 70% dintre cazuri, iar un procent considerabil mai mare prezinta carii, cea mai raspandita afectiune in randul populatiei.

De altfel, incepand de maine va fi lansata si o campanie de educare a tinerilor, campanie ce consta in actiuni de informare, dar si de evaluare a problemelor dentare ale adolescentilor.

Conform unui comunicat de presa, acestia vor beneficia de toata gama de servicii stomatologice, de la terapie, la estetica dentara si servicii de ortodontie.

"Principalul tratament de care adolescentii au nevoie este cel ortodontic, avand in vedere multitudinea de probleme de malpozitionare si inghesuire a dintilor specifice acestei varste, dar si implicatiile de ordin medical, dar si psihologic si emotional pe care netratarea acestora le genereaza. Academia Americana de Stomatologie Pediatrica recomanda efectuarea primei evaluari ortodontice la varsta de sapte ani, astfel ca perioada adolescentei reprezinta momentul ideal pentru corectarea acestor probleme cu rezultate eficiente, cost si perioada de tratament reduse", a declarat Catrinel Hagivreta, manager executiv al Dent Estet.

7 ani - varsta recomandata pentru vizita la ortodont

"Evaluarea ortodontica la varsta adolescentei are o importanta deosebita si prin prisma dificultatilor pe care orice problema de ordin estetic sau functional le genereaza adolescentilor. Parintii, in egala masura, trebuie sa fie constienti de acest lucru si sa isi convinga copiii adolescenti sa poarte aparatul dentar daca au nevoie de el. Castigul este unul pe termen lung pentru sanatatea fizica, psihologica si emotionala", conchide dr. Oana Taban.

Varsta recomandata pentru efectuarea primei evaluari ortodontice este de sapte ani, iar intervalul optim pentru purtarea aparatului dentar este intre 10 si 14 ani, rezultatele tratamentului fiind mai rapide, iar costurile considerabil reduse

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Alarmant_-90_-dintre-adolescentii-romani-nu-merg-la-stomatolog_17935/

lauff lautf laurf