Imprimare

Medic de la Maternitatea Bucur, condamnat la sase luni inchisoare cu suspendare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Mircea Conea, medic primar obstetrica - ginecologie la Spitalul Sf. Ioan - Sectia Maternitatea Bucur, a fost condamnat de judecatorii Tribunalului Bucuresti la sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, anunta Agerpres.

Instanta a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei, stabilind un termen de incercare de doi ani si sase luni. in plus, judecatorii au confiscat suma de 700 de lei, reprezentand mita luata de medic de la un pacient, iar Mircea Conea va trebui sa plateasca 2.200 lei reprezentand cheltuielile judiciare.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel. Pe 17 august, medicul a fost retinut de procurorii Parchetului Capitalei, dupa ce a fost prins luand mita 700 de lei pentru a efectua o operatie cezariana.

Initial, medicul a primit de la sotul pacientei suma de 300 de lei, insa Mircea Conea i-a restituit pe motiv ca suma este insuficienta, solicitand 700 de lei.

Organele judiciare au fost sesizate de catre sotul pacientei prin intermediul liniei gratuite TELVERDE anticoruptie 0800.806.806 cu privire la faptul ca acest medic conditioneaza efectuarea operatiei de primirea unei sume de bani.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medic-de-la-Maternitatea-Bucur_-condamnat-la-sase-luni-inchisoare-cu-suspendare_17934/

lauff lautf laurf