Imprimare

Plata arieratelor este o prioritate a MS pana la finele anului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a declarat ca prioritatea pana la sfarsitul acestui an o constituie plata restantelor a arieratelor, aratand ca este vorba de banii cheltuiti suplimentar pentru cazurile noi rezolvate peste bugetul alocat initial de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, anunta Agerpres.

"Daca sunt fonduri putine, normal, sistemului trebuie sa i se asigure functionarea pentru toate spitalele. Spitalele, care sunt de regula spitale receptoare de bolnavi critici, de bolnavi grav care aduc cheltuieli in plus, care nu sunt acoperite la momentul actual, sa reusim pentru aceste spitale sa gasim un model de finantare care sa poata sa acopere si cazurile care sunt critice si care alcatuiesc in aceste spitale un procent mai mare decat procentul obisnuit intr-un spital obisnuit", a declarat dr. Raed Arafat.

Arafat a facut referire la spitale care au clasa de clasificare 1A, dar care nu au toate cele necesare pentru a atinge standardul impus si pentru care s-a intocmit un plan de conformitate pe 1-2 ani, dupa care sunt reevaluate.

Medicul Raed Arafat a participat la Zilele Institutului Fundeni, un centru de excelenta, si a asigurat ca Ministerul Sanatatii va sustine unitatea in continuare.

La Institutul Clinic Fundeni 100.000 de persoane sunt internate anual, se acorda peste 300.000 de consultatii si peste 6 milioane de analize si investigatii. Aici ajung 75% din pacientii din tara care nu pot fi tratati la nivel local sau regional.

La Institut au fost ocupate anul acesta 7 posturi de medici, 5 posturi de infirmiere si 25 de posturi de asistente, in conditiile in care in sistemul sanitar nu se fac angajari.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Plata-arieratelor-este-o-prioritate-a-MS-pana-la-finele-anului_17943/

lauff lautf laurf