Imprimare

Ministerul Sanatatii propune sapte centre regionale de urgenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii propune formarea a sapte centre regionale de urgenta, conform unui proiect publicat pe site-ul institutiei. Anuntul a fost facut insa, si de subsecretarul de stat Raed Arafat in urma cu cateva zile.

Potrivit proiectului, cele sapte centre regionale de urgenta vor fi in Targu Mures, Constanta, Bucuresti, Cluj, Craiova, Timisoara si Iasi. In ultimele cinci vor functiona entitati interspitalicesti, cu toate specialitatile chirurgicale si medicale.

Citat de Mediafax, subsecretarul de stat Raed Arafat a explicat ca spitalele din Targu Mures si Contanta au ajuns aproape de cel mai inalt nivel al asistentei medicale de urgenta.

Spitalul regional de urgenta cu nivel de competenta I A este, potrivit Ordinului 1764/2006, spitalul clinic (universitar) care asigura primirea, investigarea si tratamentul definitiv tuturor categoriilor de urgente critice traumatice, chirurgicale, cardiovasculare, neurologice si neonatologice, inclusiv in cazul arsurilor. Totodata, acest tip de spital are rolul unui spital clinic judetean de urgenta in judetul in care se afla, iar in Capitala un astfel de spital are rolul unui spital municipal de urgenta. In aceste spitale vin pacienti in stare critica.

Unitatile functionale regionale vor indeplini rol de spitale regionale

In Bucuresti, Cluj, Craiova, Timisoara si Iasi ar urma sa functioneze unitati functionale regionale de urgenta cu nivel de competenta I A.

Potrivit proiectului, unitatile functionale regionale vor indeplini, temporar, rolul de spitale regionale de urgenta cu nivel de competenta I A, "pana la construirea unor spitale noi sau pâna la atingerea nivelului de dezvoltare pentru actualele unitati spitalicesti care sa permita respectarea integrala a prevederilor Ordinului ministrului sanatatii nr. 1764 / 2006 privind aprobarea criteriilor de clasificare a spitalelor de urgenta locale, judetene si regionale", mai arata Mediafax.

"Spitalele clinice regionale de urgenta si unitatile functionale regionale de urgenta sunt prioritati nationale pentru sistemul de sanatate din punct de vedere al finantarii din fonduri publice a serviciilor medicale, a investitiilor si a dotarilor materiale precum si din punct de vedere al asigurarii resurselor umane", se precizeaza in proiectul de ordin.

Puteti consulta proiectul in intregime AICI.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministerul-Sanatatii-propune-sapte-centre-regionale-de-urgenta_17957/

lauff lautf laurf