Imprimare

Listele nominale cu candidatii ce sustin rezidentiatul in Bucuresti si in Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Centrele universitare din Bucuresti si Iasi au publicat listele nominale cu candidatii care vor sustine examenul de rezidentiat pe data de 25 noiembrie 2012. Centralizarea datelor a fost facuta, la fel ca si in anul precedent, de catre Directiile de Sanatate Publica. In 2012, Ministerul Sanatatii le-a pus la dispozitie o macheta de completare a datelor medicilor care vor sustine concursul de rezidentiat.

La Bucuresti s-au inscris 1896 de candidati, dupa cum a aflat PaginaMedicala.ro saptamana trecuta. Listele candidatilor inscrisi sunt urmatoarele:
- Medicinacandidati
- Medicina dentara - candidati
- Farmacie - candidati

In schimb, in centrul universitar iesean s-au inscris 647 de candidati in domeniul medicina, 225 in domeniul medicina dentara si 72 pentru domeniul farmacie.

- Medicina - candidati
- Medicina dentara - candidati
- Farmacie - candidati

Pana in prezent, singurele centre universitare care nu au afisat listele nominale ale celor care vor intra in concursul de rezidentiat din noiembrie sunt Targu Mures si Cluj-Napoca.

Conform metodologiei de concurs, la data de 22 noiembrie 2012, candidatii pot afla sala si ora inceperii probei de concurs vizitand paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie sau site-ul www.rezidentiat.info. Cu cel putin 24 de ore inainte de concurs, la fiecare sala se afiseaza lista candidatilor repartizat-i in sala respectiva.

5371 de dosare depuse la DSP-uri

Reamintim ca pentru sesiunea din luna noiembrie si-au depus dosarele de inscriere un numar de 5371 de absolventi de medicina si farmacie din tara.

Potrivit MS, cei mai multi medici tineri, 4142, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

Numarul de locuri si posturi disponibile este, dupa cum sustin reprezentantii MS, similar cu cel din anul precedent. Prin umare, anul acesta au fost scoase la concurs 3730 de locuri si posturi, din care 3310 sunt pentru medicina, 250 pentru medicina dentara si 170 pentru farmacie.

Consultati AICI si listele nominale ale candidatilor inscrisi in celalte centre universitare.

Ca si anul trecut, examenul de rezidentiat din luna noiembrie 2012 se va desfasura descentralizat, pe centre universitare. Concursul va avea loc in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Targu Mures, Cluj-Napoca si Craiova.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Listele-nominale-cu-candidatii-ce-sustin-rezidentiatul-in-Bucuresti-si-in-Iasi_17959/

lauff lautf laurf