Imprimare

Plan de actiuni comun semnat de MS si Ministerul Sanatatii din Republica Moldova

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii din Romania si cel din Republica Moldova au semnat la Chisinau Planul de actiuni pentru 2012-2013 in domeniul sanatatii si stiintelor medicale, anunta Agerpres.

Dr. Raed Arafat a fost cel care a semnat acordul din partea Romaniaiei. Acesta a declarat ca pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie semnat un program transfrontalier, care prevede inclusiv dotarea cu un elicopter a inspectoratelor pentru situatii exceptionale din cele doua state, care va interveni in judetele de granita din Romania si zona de granita din Republica Moldova.

"Suntem constienti de necesitatea crearii unui astfel de serviciu in tara noastra. Din discutiile pe care le-am avut cu angajatii Ministerului Sanatatii, acestia au apreciat pozitiv experienta SMURD in gestionarea situatiilor de urgenta. Parteneriatul nostru in ceea ce tine de implementarea acestui proiect va fi bazat pe actiuni concrete, nu doar discutii", a declarat premierul moldovean, Vlad Filat.

Raed Arafat a amintit ca primele discutii privind colaborarea in acest domeniu au fost purtate in timpul vizitei din luna septembrie la Chisinau a ministrului afacerilor externe, Titus Corlatean.

El a mai declarat ca a discutat cu ministrul sanatatii de la Chisinau, Andrei Usatii si despre alte directii de cooperare, precum in domeniul pregatirii personalului, schimb de experienta, inclusiv in domeniul legislativ, etc.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Plan-de-actiuni-comun-semnat-de-MS-si-Ministerul-Sanatatii-din-Republica-Moldova_17961/

lauff lautf laurf