Imprimare

Italienii prefera sa studieze medicina la universitatile din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sute de tineri italieni au luat decizia de a studia in cadrul institutiilor de invatamant medical superior din Romania, date fiind costurile de scolarizare si de trai de la noi din tara, informeaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, italienii opteaza indeosebi pentru facultatile de medicina generala, dar si pentru cele de medicina dentara.

"Am invatat usor limba romana si imi place aici, unde se invata toata ziua, teorie si apoi practica in laboratoare. Profesorii sunt excelenti, se pune accent pe cercetare, iar meseria o inveti cu adevarat, nu ca in Italia", a declarat Antonino Nicolo, 25 de ani, student la medicina dentara in Arad.

Giuseppe Lavra, medic de la Roma, declara ca in Romania fiecare student italian cheltuieste in fiecare an in medie circa 4.000 de euro pe taxe universitare, mult mai putin decat in Italia.

Conform statisticilor, peste 600 de tineri italieni s-au inscris in ultima perioada la universitatea privata "Vasile Goldis" din Arad, circa 50 la universitatea din Timisoara, si alti peste o mie de studenti din Peninsula frecventeaza universitatile din Iasi, Bucuresti, Cluj si Constanta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Italienii-prefera-sa-studieze-medicina-la-universitatile-din-Romania_17965/

lauff lautf laurf