Imprimare

Raed Arafat, numit ministru al Sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire al lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii, se arata intr-un anunt al Administratiei Prezidentiale.

Dr. Raed Arafat, care pana in prezent a ocupat functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, urmeaza sa depuna juramantul astazi, incepand cu ora 19. 

Premierul Victor Ponta a asigurat interimatul la sanatate dupa ce dr. Vasile Cepoi, in prezent consilier pe probleme de sanatate al primului ministru, a demisionat din functie.

Reactiile corpului medical nu s-au lasat asteptate. 

"Numirea lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii e un lucru bun. In primul rand, asigura o continuitate in politicile de sanatate. In plus, dr. Raed Arafat stie cum functioneaza Ministerul Sanatatii si se intelege bine cu dl. dr. Vasile Cepoi, actualul consilier de stat al primului ministru. Un alt avantaj e acela ca dr. Raed Arafat cunoaste nevoile sistemului", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR). 

In ceea ce priveste o posibila marire a salariilor medicilor rezidenti, presedintele CMR sustine ca Ministerul Finantelor Publice a reprezentat problema in ecuatie si nu Ministerul Sanatatii. 

"Am fost temperati, dar in acelasi timp suntem fermi in declaratiile noastre. Speram ca, odata cu numirea in functie a dr. Raed Arafat, sa reusim sa solutionam si aceasta chestiune. Arafat este membru in CMR, seful comisiei de medicina de urgenta al Colegiului, iar marele avantaj va fi ca nu trebuie sa mai explicam inca o data cat de mare este nevoia unor salarii corespunzatoare pentru medici", a conchis presedintele CMR. 

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Raed-Arafat_-numit-ministru-al-Sanatatii_17967/

lauff lautf laurf