Imprimare

Au fost suplimentate locurile la rezidentiatul din noiembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a suplimentat cele 48 de locuri promise pentru concursul de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. Masura vizeaza strict domeniul medicina, astfel ca locurile disponibile in domeniile medicina dentara si farmacie au ramas aceleasi.

Locurile suplimentare sunt publicate in centrele universitare din Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Timisoara si Tg. Mures in specialitaţile cardiologie, gastroenteorologie, hematologie, oncologie medicala, pneumologie, nefrologie, chirurgie generala, radioterapie, ortopedie si traumatologie, ORL. Lista completa a locurilor si posturilor va fi publicata pe site-ul oficial www.rezidentiat.info.

Prin urmare, numarul de locuri si posturi scoase la concurs este de 3778.

Suplimentarea, venita in urma solicitarilor absolventilor de medicina

Subsecretarul de stat Raed Arafat anunta in urma cu doua saptamani ca Ministerul va suplimenta locurile scoase la concursul de rezidentiat. Decizia vine in urma solicitarilor adresate de catre reprezentantii rezidentilor la Ministerul Sanatatii, dar si a posibilitatii din punct de vedere tehnic si economic.

"Recent, am luat decizia de a suplimenta locurile disponibile in concurs, astfel incat sa ajungem la un nivel similar cu cel de anul trecut. Am suplimentat cu inca 48 de locuri, sunt cu 10 locuri mai putine decat in 2011. Suplimentarea a fost facuta recent", a declarat dr. Raed Arafat cu ocazia Adunarii Generale a Colegiului Medicilor din Romania.

In acel moment, dupa cum declarase pentru PaginaMedicala.ro Oana Grigore, purtatorul de cuvant al institutiei, suplimentarea locurilor trebuia aprobata de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

FASMR: "Orice loc in plus e o sansa ca un absolvent sa ramana in tara!"

Vestea ca locurile la rezidentiat au fost suplimentate a fost primita cu mare bucurie de reprezentantii studentilor medicinisti, care au inaintat o scrisoare premierului Victor Ponta, prezentand nemultumirile lor legate de numarul de locuri si posturi scoase la concurs.

"E imbucurator faptul ca demersurile noastre au avut un raspuns pozitiv, iar decizia este una bine venita. Chiar si cu aceasta suplimentare, locurile nu sunt suficiente. Pe de alta parte, orice loc in plus la specialitate inseamna o sansa ca un absolvent de medicina sa ramana si sa profeseze in tara", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Ionut Cobec, presdintele FASMR.

5371 de dosare depuse la DSP-uri

Reamintim ca pentru sesiunea din luna noiembrie si-au depus dosarele de inscriere un numar de 5371 de absolventi de medicina si farmacie din tara.

Potrivit MS, cei mai multi medici tineri, 4142, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

Consultati AICI si AICI listele nominale ale candidatilor inscrisi in cele sase centre universitare care organizeaza concurs de rezidentiat.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Au-fost-suplimentate-locurile-la-rezidentiatul-din-noiembrie_17962/

lauff lautf laurf