Imprimare

Sute de absolventi sustin ca in bibliografia unica de rezidentiat exista greseli

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 400 de absolventi de medicina din toate centrele universitare au semnat o petitie privind nemultumirile legate de examenul de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. Petitia a fost deja inaintata Ministerului Sanatatii. 

"Am simtit nevoia sa tragem un semnal de alarma intrucat nu vrem ca si la aceasta sesiune a rezidentiatului sa ne confruntam cu acelelasi probleme care au existat in anii trecuti, probleme legate de grile a caror raspunsuri pot fi interpretate in mai multe feluri. In plus, in cartea Book des ECN sunt numeroase greseli semnalate atat de mine, cat si de colegii mei care sustin examenul. Ministerul Sanatatii nu a elaborat o erata oficiala care sa cuprinda aceste erori", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Doru Usurelu, absolvent al UMF Bucuresti si candidat la concursul de rezidentiat din noiembrie.

"In numele candidatilor ce au semnat aceasta petitie, rugam comisiile ce se vor ocupa de redactarea grilelor sa tina cont de lista noasta cu greseli si sa incerce pe cat posibil, sa evite regasirea lor in grilele de la examenul de Rezidentiat", se arata in textul trimis de initiatorii petitiei Ministerului Sanatatii.

Cartea - "Book des ECN", lansata oficial in 2011

Rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara au luat decizia ca pentru examenul de rezidentiat din 2012 sa existe o bibliografie unica la specialitatea medicina generala.

Cartea - "Book des ECN" (Epreuves Classantes Nationales, n. red.) a fost lansata oficial in 2011, moment ce a coincis cu inaugurarea Librariei UMF Cluj Napoca.

Ideea de a avea o bibliografie unica a fost salutata de reprezentantii medicinistilor, care au considerat-o o schimbare in bine.

"Pot sa spun ca de-a lungul timpului am auzit atat pareri bune, cat si pareri mai putin bune despre tratatele de medicina din zona francofona si nu doresc a veni din start cu un verdict, fie el bun sau rau. Ramane de vazut cum va fi agreata cartea de catre studentii din anii terminali, dar eu cred ca ma voi putea declara destul de optimist in ceea ce va inseamna rezidentiatul pe nou-propusa bibliografie", a declarat in urma cu un an Fabian Klein, fost presedinte FASMR.

"Book des ECN" are 1.500 de pagini, traducerea fiind asigurata de sase persoane. Verficarea a fost facuta de 32 de medici.

Locurile la rezidentiat au fost suplimentate 

In acest an, concursul de rezidentiat are loc pe data de 25 noiembrie 2012, in centrele universitare Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Targu Mures si Craiova. Ministerul Sanatatii a luat decizia de a suplimenta locurile puse la dispozitie absolventilor, strict in domeniul medicina. Prin urmare, candidatii mai pot opta pentru cele 48 de locuri suplimentare, care vor fi publicate pe site-ul oficial rezidentiat.info.

Locurile suplimentare sunt publicate in centrele universitare din Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Timisoara si Tg. Mures in specialitaţile cardiologie, gastroenteorologie, hematologie, oncologie medicala, pneumologie, nefrologie, chirurgie generala, radioterapie, ortopedie si traumatologie, ORL.

Numarul de locuri si posturi scoase la concurs este de 3778.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sute-de-absolventi-sustin-ca-in-bibliografia-unica-de-rezidentiat-exista-greseli_17970/

lauff lautf laurf