Imprimare

Arafat: Am acceptat functia sa pot asigura continuitatea in MS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii a fost prezent astazi la Palatul Parlamentului, la conferinta "Rolul societatilor mutuale si al celor comerciale in sistemul de asigurari de sanatate din Romania", eveniment organizat de Tarus Media. Acesta a explicat ca a acceptat noua functie pentru ca situatia a fost de asa natura incat printr-o numire interimara ar fi fost incalcata Constitutia tarii,

"Situatia trebuia privita la rece, domnul prim ministru era ministru interimar si eu am avut delegatia si am condus ministerul in ultima luna. Constitutia nu permite sa fie numit un al doilea ministru interimar care era intentia initiala si atunci, solutia a fost dupa o analiza amanuntita sa avem o continuitate la minister. Am acceptat functia pana la alegeri ca sa pot asigura continuitatea si sa reusim cel putin sa implementam cateva idei dintre cele pe care le-am anuntat acum o luna", a declarat dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii.

Ministrul vrea sa rezolve anumite masuri punctuale cu planul de urgenta care se va face anul viitor.

"Am spus ca ne vom concentra pe anumite unitati sanitare pentru a le ridica nivelul cu finantarea, domeniu in care discutiile continua si cu CNAS si cu Scoala de Perfectionare in Domeniul Sanitar  si cu MFP pentru a vedea care sunt solutiile pentru anul viitor astfel incat sa reusim sa continuam aceste masuri fara intrerupere", a completat dr. Arafat.

In privinta legii sanatatii, ministrul a apreciat initiativa amabasadelor Frantei si a Belgiei care au pus la dispozitie experti care sa expuna atat avantajele, cat si dezavantajele sistemului de asigurari mutuale de sanatate. Ministrul a precizat ca Romania are voie sa faca greselile ei, dar nu are voie sa repete greselile altora.

"Trebuie sa stim tot ce se intampla in alte sisteme pentru a putea evita anumite greseli pe care altii le recunosc si ne spun ca nu a mers bine in propriul lor sistem sanitar", a conchis ministrul Sanatatii.

Reamintim ca dr. Raed Arafat a depus juramantul aseara, cu incepere de la ora 19, intr-o ceremonie scurta.

"Domnule prim-ministru, domnilor miniştri, domnule ministru al Sanatatii, ceremonia este foarte scurta, iar de data asta avand in vedere timpul scurt pana la alegeri n-am decat o singura rugaminte la dumneavoastra: Legea sanatatii. S-a ratat in ianuarie, poate pana in decembrie reusim s-o depunem la Parlament. In rest, va doresc mult succes si sa auzim numai de bine dupa alegeri”, a declarat Traian Basescu.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Arafat_-_Am-acceptat-functia-sa-pot-asigura-continuitatea-in-MS__17972/

lauff lautf laurf