Imprimare

Sistemul de telemedicina din Delta Dunarii este functional

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sistemul de telemedicina din judetul Tulcea a inceput sa functioneze, anunta Agerpres. Numarul persoanelor care beneficiaza de consultatii prin intermediul lui este insa mic.

"Sistemul de telemedicina isi continua activitatea, dar mai sunt cateva disfunctionalitati care se elimina prin colaborarea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) cu furnizorul de echipamente si medicii de familie. Lunar, au existat circa 10 conectari. Inca mai avem de lucru pentru ca sistemul sa functioneze mai repede si mai bine", a declarat directoarea DSP, Laurentia Militaru.

Aceasta a mai spus ca persoanele care in ultimele aproape doua luni au primit consultatii de medicii din SJU prin sistemul de telemedicina au fost bolnavi cronic sau au avut afectiuni cardiace.

"Pentru urgente avem sistemul 112 si atunci intervine Serviciul Judetean de Ambulanta, iar pentru populatia din Delta avem din aceasta luna la Sulina si fostul centru de permanenta care s-a transformat in Unitatea de Primiri Urgente a SJU", a mentionat directoarea DSP.

Sistemul experimental de telemedicina pentru localitatile din Delta Dunarii a fost prezentat la Tulcea pe data de 31 martie 2012. Aparatura care a ajuns la zece medici din judet consta intr-o camera video conectata la un laptop, un aparat de monitorizare care transmite functiile vitale ale pacientului catre laptop si un aparat electrocardiograf care permite inclusiv interpretarea automata a datelor receptionate de la pacient, precum si transmiterea acestora medicilor specialisti de la SJU din municipiul Tulcea. De asemenea, potrivit datelor furnizate de autoritati la acea vreme, trei din cei zece medici au primit si cate un ecograf.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistemul-de-telemedicina-din-Delta-Dunarii-este-functional_17977/

lauff lautf laurf