Pacientii cu poliartrita reumatoida au nevoie de terapii inovatoare
Presedinta Societatii Romane de Reumatologie sustine ca neactualizarea listei de medicamente de mai bine de patru ani are consecinte grave asupra bolnavilor care sufera de poliartrita reumatoida, anunta Agerpres. Conform sursei citate, acestia nu pot accesa terapiile biologice noi care le-ar putea imbunatati semnificativ evolutia bolii.
"Distrugerea articulatiilor la pacientii cu poliartrita reumatoida incepe in stadiile incipiente ale bolii, asadar este esential sa putem interveni cu tratamente eficiente ce stopeaza distructia articulara evitand astfel invaliditatea permanenta si asigurand posibilitatea reincadrarii in campul muncii", a declarat prof. dr. Ruxandra Ionescu, presedintele Societatii Romane de Reumatologie.
Pe de alta parte, dr. Catalin Codreanu, presedintele Ligii Romane contra Reumatismului a vorbit despre necesitatea terapiilor inovatoare si pentru pacientii romani.
"Ar fi extrem de utila pentru ca ar produce nu numai ameliorarea durerilor si inflamatiilor articulare, dar si o certa influenta asupra evolutiei bolii pe termen lung. Alaturi de un diagnostic precoce aplicarea unui tratament adecvat fiecarui pacient se incadreaza intre recomandarile esentiale EULAR (European League Against Rheumatism) si OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) pentru prevenirea disabilitatii articulare", a completat medicul.
Poliartrita reumatoida afecteaza peste 180.000 de persoane din Romania.
Sursa: PaginaMedicala.ro