Imprimare

Mircea Timofte, reales in functia de presedinte al OAMGMAMR

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Mircea Timofte (foto) a fost reales presedinte al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), acesta aflandu-se la cel de-al doilea mandat de presedinte. Alegerile la nivel national s-au desfasurat in cursul zilei de ieri. In ceea ce priveste votul de incredere primit de la colegii sai de breasla, Mircea Timofte spune ca a fost o confirmare a ceea ce a reusit in precedentul mandat si ca va continua proiectele incepute. 

"Colegii mei au considerat ca sunt in masura sa continui ceea ce am inceput la nivelul OAMGMAMR. Avem o strategie aprobata de Consiliul National, pe care o vom analiza si o vom imbunatati. Unul dintre obiectivele noastre majore este imbunatatirea formarii de baza a asistentului medical. Am facut o serie de propuneri catre Ministerul Educatiei pe care le-am inaintat printr-o scrisoare. De asemenea, vrem sa revizuim si cursurile de educatie medicala continua destinate asistentilor medicali si sa le facem mai specifice pentru fiecare sector de activitate", a declarat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro Mircea Timofte, presedintele OAMGMAMR. 

Asistentul, pilon important al actului medical

Acesta a explicat ca masurile mentionate vor creste calitatea actului medical, in care asistentul medical este un pilon important. De aceeasi parere este si Carmen Mazilu, care a fost aleasa in functia de vicepresedinte al OAMGMAMR Bucuresti, fiind totodata si presedinte al filialei din Bucuresti

"Noi vom continua proiectele pe care le-am inceput, la nivel de Bucuresti si vom pune accent inclusiv pe partea administrativa. In plus, vrem sa organizam cursuri de educatie medicala continua de o mai buna calitate si sa continuam proiectul prin care oferim inclusiv cursuri gratuite asistentilor. Totodata, vom promova ideea ca fara asistentul medical nu poate exista un act medical de calitate. La nivel national sper sa fim o organizatie cat mai deschisa, ale carei proiecte sa aiba un rasunet mai mare", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Carmen Mazilu

Timofte: "In UE ajung sa lucreze asistentii medicali cu multa experienta!"

Referitor la plecarea asistentilor medicali in alte sisteme de sanatate, Mircea Timofte sustine ca nu se poate vorbi inca de un exod. 

"Numeric, nu este ceva grav pentru sistem pentru ca scolile liceale postsanitare produc, din pacate, foarte multi absolventi. Problema este ca un numar mare de asistenti medicali duce la o calitate scazuta a actului medical. Cei care sunt acceptat in strainatate sunt atent selectati, au experienta si sunt foarte bine pregatiti", a conchis presedintele OAMGMAMR. 

Pe 8 noiembrie 2012 au avut loc atat alegerile pentru functiile elective de consilieri nationali in Consiliul National al OAMGMAMR cat si pentru functiile elective de membri in Biroul Executiv al OAMGMAMR.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Mircea-Timofte_-reales-in-functia-de-presedinte-al-OAMGMAMR_17984/

lauff lautf laurf