Imprimare

Chirurgii germani au extirpat o tumoare de 21 de kilograme

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de medici chirurgi din Germania a extirpat o tumoare care cantarea 21 de kilograme din abdomenul unui barbat in varsta de 71 de ani, anunta Agerpres. Conform sursei citate, tumoarea atinsese un diametru de 37 de centimetri si au fost necesare trei ore pentru extirparea ei, dupa cum a tinut sa precizeze Rigo Voigt, chirurg-sef in cadrul clinicii.

Operatia a fost deosebit de complicata, deoarece tumoarea era lipita de vase de sange de importanta vitala in cadrul aparatului digestiv.

"Tumori de asemenea dimensiuni sunt rareori operate, chiar si in marile clinici universitare", a completat chirurgul, potrivit caruia extirparea a fost totala iar pacientul s-a recuperat si a parasit deja centrul medical.

In luna octombrie 2012., o echipa de chirurgi de la Universitatea din Dresda a extirpat o tumoare abdominala de 28 de kilograme, dezvoltata la o pacienta in varsta, iar in luna septembrie, la Münster, unei femei de 52 de ani i-a fost extrasa o tumoare de 18 kilograme dezvoltata in uter.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Chirurgii-germani-au-extirpat-o-tumoare-de-21-de-kilograme_17985/

lauff lautf laurf