Imprimare

Fondurile europene pentru Sanatate incepand cu 2014 sunt o necesitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cristian Busoi sustine ideea ca Sanatatea sa dispuna de un program operational special in noul exercitiu financiar bugetar al Uniunii Europene, transmite Agerpres. Conform sursei citate, astfel de programe exista pentru Mediu, Transporturi, Dezvoltarea resurselor umane sau Competitivitatea economica.

"Personal, voi sustine public si cu toata forta ca odata cu anul 2014 Sanatatea sa aiba un program operational special. Pentru actualul exercitiu financiar (2007-2013), exista o tara, Slovacia, care a avut un program de 270 de milioane de euro special destinati Sanatatii, cu o autoritate de management speciala si cu bani care au mers doar pentru proiectele de Sanatate. Singur ca nu vom putea din acesti bani europeni sa achizitionam medicamente sau sa-i folosim pentru lista de compensate si gratuite, nu vom putea sa-i dam nici pentru servicii medicale, dar vom putea sa construim spitale noi cu acesti bani si vom putea dota actualele spitale", a declarat Cristian Busoi.

Totodata, acesta se asteapta ca autoritatile locale sa investeasca in astfel de proiecte.

"Din pacate, in momentul de fata nu exista un consens foarte clar legat de ceea ce se va intampla legat de fondurile europene dupa 2014. Avem un grup de state mai nou intrate in UE, printre care si Romania, care se cheama 'prietenii coeziunii' si care incearca sa pastreze pentru urmatorul cadru financiar multianual o pondere importanta a fondurilor europene acordate politicilor de coeziune", a conchis Busoi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fondurile-europene-pentru-Sanatate-incepand-cu-2014-sunt-o-necesitate_17990/

lauff lautf laurf