Imprimare

Ajuta-ti plamanii sa respire mai bine! Testeaza-te de Ziua Mondiala a BPOC!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Romanii isi pot verifica gratuit starea de sanatate a plamanilor cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC (bronhopenumopatie obstructiva cronica), aniversata la nivel mondial pe 14 noiembrie. Pe 17 si 18 noiembrie, medici pneumologi vor realiza spirometrii gratuite in Galeriile Real din Bucuresti si 9 orase mari din tara (Constanta 2, Pitesti, Suceava, Arad, Baia Mare, Galati, Cluj, Timisoara 1 si Oradea 1).

Cei care vor fi depistati cu probleme respiratorii vor primi un cupon cu care se pot prezenta la medicul specialist pentru mai multe investigatii. Cuponul este valabil pana la sfarsitul lunii noiembrie.

In Romania exista cel putin un milion de cazuri de BPOC, iar accesul la serviciile medicale este in continuare redus (mai putin de 50% din pacienti au facut o spirometrie in ultimul an).

Lista centrelor de testare o gasiti aici.

 

CE ESTE BPOC - INFORMATII

 

 

Toata lumea a auzit de bolile de plamani si de cancer si se stie ca acestea sunt cauzele principale de mortalitate la...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ajuta-ti-plamanii-sa-respire-mai-bine_-Testeaza-te-de-Ziua-Mondiala-a-BPOC__17991/

lauff lautf laurf