Imprimare

Medicii si rezidentii din Franta au recurs la greva pe termen nelimitat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii si rezidentii care isi desfasoara activitatea in spitalele publice din Franta au inceput o greva pe termen nelimitat, anunta Agerpres, determinand inchiderea a numeroase blocuri operatorii.

Potrivit sursei citate, medicii chirurgi liber profesionisti protesteaza impotriva unui acord care reglementeaza sumele ce depasesc onorariile, in timp ce in domeniul public miscarea vizeaza conditiile de munca si libertatea de instalarea a viitorilor medici.

Aproximativ 30 de sindicate si organizatii profesionale au facut apel la greva, o initiativa destul de rara in acest sector.

Potrivit unor surse sindicale, greva chirurgilor liber profesionisti afecta luni 70% din clinicile private, unde interventiile chirurgicale au fost cel mai des reprogramate si amanate. Pentru urgente, pacientii sunt directionati spre spitale.

Reamintim ca si Colegiul Medicilor din Romania a amenintat in decursul acestui an cu greva in bloc in conditiile in care unele solicitari ale organismului profesional nu isi vor gasi rezolvarea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-si-rezidentii-din-Franta-au-recurs-la-greva-pe-termen-nelimitat_17996/

lauff lautf laurf