Imprimare

Romania sprijina R. Moldova in reabilitarea unui centru de transfuzie a sangelui

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul Romaniei va aloca 150.000 de euro pentru reabilitarea Centrului Regional de Transfuzie a Sangelui la Cahul, destinat regiunii de sud a Republicii Moldova, potrivit unui Memorandum de intelegere semnat de ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca, si ministrul moldovean al sanatatii, Andrei Usatii, informeaza Agerpres.

Suma suplimenteaza sprijinul financiar de 140.000 de euro acordat de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei pentru acelasi proiect.

Centrul va fi dotat cu echipament nou si performant pentru asigurarea tehnologiilor de recoltare, procesare si testare a produselor sanguine. Echipamentul a fost deja achizitionat in cadrul unui proiect finantat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar o parte din dispozitive au fost oferite de o organizatie din SUA.

Acest proiect este un exemplu al conjugarii eforturilor mai multor donatori, fiind cofinantat si de guvernul Republicii Moldova, pentru asigurarea accesul echitabil al populatiei la servicii de transfuzie a sangelui, a declarat ministrul Andrei Usatii. Costul total al proiectul este de aproximativ 800.000 de euro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Romania-sprijina-R.-Moldova-in-reabilitarea-unui-centru-de-transfuzie-a-sangelui_18001/

lauff lautf laurf