Imprimare

Fumatul face tot mai multe victime. Unul din 10 romani sufera de BPOC

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Unul din 10 romani cu varsta de peste 40 de ani sufera de BPOC, arata un studiu efectuat de Societatea Romana de Pneumologie (SRP), ale carui rezultate au fost facute publice cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC, marcata la nivel international pe 14 noiembrie.

"Pana acum au existat cifre prezumtive privind bronhopneumopatia obstructiva cronica. Aceasta boala costa enorm, cu cat ea progreseaza cu atat costa mai mult. Spre exemplu, la noi se cheltuiesc intre 700 si 900 de euro in medie per pacient. O mare problema e faptul ca boala este depistata tardiv", a declarat prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Medicul a explicat ca doar 9 % din pacienti ajung sa fie in aceasta zona de diagnostic confirmat.

"Pacatul terapiei il constituie supraprescrierea de miofilin, care este un medicament ieftin si e printre primele medicamente aparute. Supraprescrierea de miofilin este reprezentativa pentru tarile in curs de dezvoltare. Tratamentul cu miofilin nu este eficace de la inceput ca medicatie princeps", a declarat prof. Mihaltan, adaugand ca o astfel de medicatie este de 10 ori mai ieftina decat alte produse medicamentoase de pe piata. 

Tratamentul pacientilor care sufera de BPOC poate sa ajunga pana la 100 de RON pe luna. 

Romanii vor avea posiblitatea de a-si verfica gratuit starea de sanatate a plamanior in 10 locatii din tara in perioada 17 - 18 noiembrie 2012.

Stire in curs de actualizare

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fumatul-face-tot-mai-multe-victime.-Unul-din-10-romani-sufera-de-BPOC_18002/

lauff lautf laurf