Imprimare

Romania si Italia vor colabora in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a incheiat un protocol de colaborare in domeniul chirurgiei cardiace pediatrice cu Clinica San Donato din Italia. Dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca intentia este aceea de a crea o strategie clara de dezvoltare a chirurgiei cardiace la copil pe minimum trei ani de zile.

Strategia presupune doua etape. In primul rand, va fi evaluat nivelul dotarile si nivelul de pregatire al specialistilor in chirurgie cardiaca pediatrica din Romania. In a doua etapa, va exista un program de instruire a tinerilor medici, dar si a asistentilor medicali din sectoare de interes si deficitare din punct de vedere al resurselor umane. Acestia vor avea posibilitatea de a se pregati in Italia.

"Vrem sa crestem numarul de interventii operatorii. Azi vom purta o discutie cu managementul din patru centre - Bucuresti, Iasi, Targu Mures si Cluj. In baza acestei discutii va fi stabilit si un plan de cooperare. Vrem ca prin aceasta strategie sa nu mai ducem copiii in strainatate pentru a fi operati acolo", a declarat dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii.

Stire in curs de actualizare

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Romania-si-Italia-vor-colabora-in-domeniul-chirurgiei-cardiovasculare-pediatrice_18007/

lauff lautf laurf