Imprimare

Medicii de la Clinica Sabyc, condamnati la cinci ani de inchisoare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Magistratii Tribunalului Bucuresti i-au condamnat pe patronul clinicii Sabyc Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, si pe medicii israelieni Natan Lewit si Genia Ziskind la cate cinci ani de inchisoare cu executare, anunta Agerpres. Acestia au fost implicati in trafic ilegal cu ovule.

De asemenea, secretara clinicii a primit cinci ani cu executare, in timp ce Rosana Turcu a primit sase luni de inchisoare cu executare, iar Victor Zota, fostul director al Agentiei Nationale pentru Transplant (ANT) a fost condamnat la trei luni de inchisoare cu suspendare.

Deciziile nu sunt definitive si pot fi atacate cu apel.

Acestia au fost trimisi in judecata pe 24 februarie 2010 de procurorii DIICOT, care sustin ca Harry Mironescu este liderul grupului infractional organizat ce actiona la clinica Sabyc, el coordonand procedurile medicale, respectiv introducerea in tara in mod fraudulos de materie genetica, evidenta donatoarelor, a medicamentelor si a posibilitatii de racolare a beneficiarelor din strainatate, recompensa in mod direct ori indirect donatoarele si/sau racolatoarele.

Fiul lui Harry Mironescu, Yair Miron, a fost trimis in judecata pentru sprijinirea unui grup infractional organizat, trafic de celule de origine umana si de complicitate la introducerea in tara de celule de origine umana in mod fraudulos.

Procurorii sustin ca Yair Miron a stiut ca donatoarele de ovule primeau bani din partea clinicii si ca Sabyc nu era acreditata sa desfasoare activitati de reproducere pe cale artificiala, iar materia genetica era introdusa in tara in mod fraudulos.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-la-Clinica-Sabyc_-condamnati-la-cinci-ani-de-inchisoare_18006/

lauff lautf laurf